Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Nationalekonomisk analys är en viktig del i Konkurrensverkets utredningsarbete och i den konkurrensrättsliga lagtillämpningen, både i Sverige och internationellt. Chefsekonomenheten deltar i planering och beredning av Konkurrensverkets ärenden och svarar för att den ekonomiska analysen är korrekt. Enheten består av ca 10 kvalificerade nationalekonomer varav flertalet är disputerade och leds av Konkurrensverkets Chefsekonom.

Dina arbetsuppgifter

Du jobbar med ekonomisk analys i Konkurrensverkets beredning av ärenden och domstolsprocesser. Du leder och samverkar med andra ekonomer inom ramen för projekt. Du bidrar till att andra ekonomer kompetensutvecklas. Du bidrar även med att kvalitetssäkra andras ekonomiska analyser. Du utför analys av hur forskningsresultat inom industriell organisation påverkar bedömningen av konkurrensfrågor. Du är också delaktig i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationer

Du besitter en mycket god nationalekonomisk yrkesskicklighet inom industriell organisation, spelteori, applicerad mikroekonomi eller ekonometri. Du har utfört avancerade konkurrensekonomiska analyser av god kvalitet. Du kan applicera lämpliga teoretiska modeller på konkurrensrättsliga frågeställningar. Det är meriterande om du har disputerat. Det är också meriterande om du har erfarenhet av konkurrensrätt och god förmåga att tillgodogöra dig juridiska texter. Vi tror att du har bakgrund inom forskning, arbete på konsultbyrå eller konkurrensmyndighet.

Du har god förmåga att på ett vårdat, enkelt och begripligt sätt uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Dessutom har du mycket goda kunskaper i engelska. Du har mycket god förmåga att förklara komplexa ekonomiska frågor för jurister.

Du har hög integritet, är lyhörd, har ett gott omdöme, och god samarbetsförmåga. Du har hög arbetskapacitet och förmåga att prioritera.

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Arvid Fredenberg, enhetschef, eller Kajsa Palmqvist, HR-specialist. Fackliga företrädare är Malin Rönnblom (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 420/2020
Publicerat 2020-07-15
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Tillbaka till lediga jobb