Konkurrensverket

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ledarskap och konkurrensfrågor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du intresserad av ledarskap och vill vara med och utveckla en av Konkurrensverkets tillsynsenheter?  

Just nu söker vi en biträdande enhetschef till enheten för karteller och förvärv.

Om enheten

Konkurrensverket söker nu en biträdande enhetschef till enheten för karteller och förvärv. Enheten är en av Konkurrensverkets tre tillsynsenheter och ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer och  är också delaktig i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete. Idag arbetar cirka 30 medarbetare på enheten för karteller och förvärv fördelat på jurister och ekonomer som tillsammans arbetar i projekt som driver utredningar framåt.

Dina arbetsuppgifter

Du stöttar enhetschefen i arbetet med att säkerställa att enheten effektivt bidrar till en bred och rättssäker tillsynsverksamhet och i att arbetsleda och utveckla enhetens medarbetare. Du stöttar också i utvecklandet av enhetens arbetssätt och rutiner. Du har ett ansvar för enheten och ett delegerat personalansvar när enhetschefen inte är i tjänst. Du har inflytande i vilka ärenden som startas och ansvarar som projektägare för utformningen av utredningar inom enhetens ansvarsområde.

Du är ett stöd för projektledare och projektgrupper och ansvarar tillsammans med projektledare för att tillsynsutredningar bedrivs effektivt. Du fattar beslut under handläggningen i de ärenden du ansvarar för och förankrar vägval och beslut i ärenden med andra involverade enheter. Du tillser löpande kvalitetssäkring och säkerställer hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering. Du deltar aktivt i enhetens arbete med kunskapsförvaltning.

Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschefen på enheten för karteller och förvärv samt med andra chefer inom konkurrenstillsynen. Du samordnar arbetet och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom ekonomi eller juridik.
  • Mycket goda kunskaper i konkurrensrätt och/eller konkurrensekonomi.
  • Flerårig erfarenhet av konkurrensrättsligt eller konkurrensekonomiskt analysarbete.
  • Mycket goda kunskaper i svenska.

Personliga egenskaper

Som person är du genuint intresserad av och bra på att leda, lyfta och motivera andra. Vi ser också att du är social, kreativ och initiativtagande och gärna kommer med nya idéer och angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har en god samarbetsförmåga vilket gör att du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du drivs av en vilja att förbättra och får saker att hända. Vidare är du en person med hög integritet som vågar fatta beslut och stå för dessa.  

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av projektledning. 
  • erfarenhet av att arbeta på myndighet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag 

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-09-27. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi. 

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Lekås, enhetschef på enheten för karteller och förvärv eller till Anna Bornäs, HR-partner, fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST) samtliga nås på tfn 08-700 16 00.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A 73/2023
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb