Enheten för marknadsmissbruk och enheten för karteller och förvärv

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Konkurrensverket söker nu jurister till enheten för marknadsmissbruk och enheten för karteller och förvärv.


Om konkurrenstillsynen

Konkurrensverket har två enheter som arbetar med tillsyn av konkurrensreglerna. Enheten för marknadsmissbruk ansvarar för att förhindra dominerande företag att missbruka sin marknadsmakt, samt att ingripa mot konkurrensbegränsande avtal mellan företag i olika led av distributionskedjan. Enheten ansvarar också för tillsynen av konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. Enheten för karteller och förvärv ansvarar för att spåra upp och ingripa mot karteller och annat konkurrensbegränsande samarbete mellan konkurrerande företag. Enheten ansvarar även för prövningar av företagskoncentrationer.

Vi arbetar oftast i projektform där projektgrupperna består av både ekonomer och jurister.


Dina arbetsuppgifter

  • Du arbetar med konkurrensrättsligt utredningsarbete.
  • Du genomför konkurrensrättsliga, EU-rättsliga och förvaltningsrättsliga analyser.
  • Du kan komma att ingå i processteam för att förbereda mål i domstol.
  • Du deltar i Konkurrensverkets internationella samarbeten.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom juridik och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har erfarenhet av konkurrensrättsligt utredningsarbete eller har fördjupat dig i konkurrens- eller europarätt vid universitet/högskola.

Du har en bra analytisk förmåga samt är bra på att samarbeta i grupp. Du har ett gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är resultatinriktad och har god förmåga att prioritera.


En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi erbjuder intellektuellt stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor med expertis inom vilt skilda områden. Ditt arbete bidrar till rättsutvecklingen, i Sverige och internationellt.

Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete två dagar i veckan. Som hos alla statliga myndigheter har medarbetarna hos oss en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder även generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.


Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2022-12 -01. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis, betyg/intyg som visar vilka kurser du har läst och dina studieresultat. Arbetsprov och/eller tester kan komma att förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi.


Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår webbplats. Anställningarna avser tillsvidareanställningar och tidsbegränsade anställningar på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet sex månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Martin Mandorff, enhetschef, Johan Sahl, biträdande enhetschef, Hanna Lekås, enhetschef eller Martina Lystedt HR- partner. Fackliga företrädare är Nathalie Nord Karlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A 170/2022
Kontakt
  • Martina Lystedt, 08-7001509
Publicerat 2022-11-18
Sista ansökningsdag 2022-12-01

Tillbaka till lediga jobb