Konkurrensverket

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av ledarskap och konkurrensfrågor? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och arbeta med omväxlande och komplexa frågor? Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Om enheterna

Konkurrensverket har i uppdrag att verka för väl fungerande konkurrens. En viktig del av detta är tillsynen av konkurrensreglerna. Konkurrensverket söker nu:

- en biträdande enhetschef till Enheten för Marknadsmissbruk, och

- en biträdande enhetschef till Enheten för Konkurrenstillsyn.

Enheten för Marknadsmissbruk utreder i första hand missbruk av dominerande ställning, konkurrensbegränsande vertikala avtal samt konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

Enheten för Konkurrenstillsyn utreder i första hand konkurrensbegränsande horisontella och vertikala avtal samt missbruk av dominerande ställning.

Båda enheterna är delaktiga i Konkurrensverkets bredare konkurrensfrämjande uppdrag, bland annat genom att genomföra marknads- och sektorundersökningar, göra informationsinsatser och delta i myndighetens internationella samarbeten och policyarbete.

 

Dina arbetsuppgifter

Du stöttar enhetschefen i arbetet med att säkerställa att enheten effektivt bidrar till en bred och rättssäker tillsynsverksamhet och att arbetsleda och utveckla enhetens medarbetare. Du har delegerat personalansvar när enhetschefen inte är i tjänst. Du har inflytande i vilka ärenden som startas och ansvarar som projektägare för utformningen av utredningar inom enhetens ansvarsområde.

Du är ett stöd för projektledare och projektgrupper och ansvarar tillsammans med projektledare för att tillsynsutredningar bedrivs effektivt. Du förankrar vägval och beslut i ärenden med andra involverade enheter. Du tillser löpande kvalitetssäkring och säkerställer hög kvalitet i bevisinsamling och bevisvärdering. Du deltar aktivt i enhetens arbete med kunskapsförvaltning.

Du kommer att ha ett nära samarbete med andra chefer inom konkurrenstillsynen. Du samordnar arbetet och säkerställer att utredningarna bedrivs på ett effektivt sätt och i enlighet med Konkurrensverkets uppdrag.

 

Kvalifikationer

  • Akademisk examen inom ekonomi eller juridik.
  • Intresse för att leda kvalificerade medarbetare i en kunskapsintensiv organisation.
  • Mycket goda kunskaper i konkurrensrätt eller konkurrensekonomi.
  • Flerårig erfarenhet av konkurrensrättsligt eller konkurrensekonomiskt analysarbete.
  • Mycket goda kunskaper i svenska.

Ditt ledarskap präglas av tillit, tillgänglighet och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete. Du driver ett ständigt förbättringsarbete avseende effektiva arbetsformer och kompetens, arbetar aktivt för en bra arbetsmiljö och medverkar till att skapa väl fungerande kontaktytor gentemot övriga verksamheten .

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av projektledning,
  • erfarenhet av att arbeta på myndighet.

En utvecklande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag

Konkurrensverket är en kunskapsintensiv och spännande arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi arbetar i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Skanstull i Stockholm. Hos oss får du flexibla arbetstider och du har möjlighet att teckna en överenskommelse om distansarbete. Vi erbjuder även en förmånlig tjänstepension enligt Pensionsavtalet PA 16 och generösa semestervillkor, 28- 35 dagar per år beroende på ålder. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag samt en friskvårdstimme i veckan.

Ansökan

Låter det här som en tjänst som passar dig? Då är du välkommen med din ansökan senast 2023-06-07. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst. Bifoga även examensbevis. Arbetsprov och/eller tester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Du söker tjänsten via vårt rekryteringssystem Varbi. 

Information och kontakt

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi har att erbjuda på vår webbplats www.konkurrensverket.se. Anställningen avser en tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning samt i normalfallet 6 månaders provanställning. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Martin Mandorff, enhetschef på enheten för marknadsmissbruk på tfn 08-7001553 eller till Johan Sahl, enhetschef på enheten för konkurrenstillsyn på tfn 0765421622 eller till Anna Bornäs, HR-partner på tfn 08-7001570. Fackliga företrädare är Johan Dorf (Saco) och Åsa Lövström (ST) och nås på tfn 08-700 16 00.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer A 54/2023
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb